Nieuwjaarsbrief van een Frigrorist

Lees de nieuwjaarsbrief van een Frigrorist

Beste collega’s,

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn , maar 2020 was een ‘moeilijk’ jaar. Wij zijn er gelukkig van af … of toch bijna,  en met mijn nieuwjaarsbrief wil ik al mijn collega’s in Frigro voor 2021  “een hart onder de riem steken”

Al vind ik deze uitdrukking niet helemaal correct! Weet je , als je het menselijk lichaam analytisch bekijkt  , komt het hart ‘boven’ de riem ,  tenzij je jouw broek tot ‘net’ onder je oksels hebt opgetrokken maar dit lijkt me niet direct comfortabel noch een mooi zicht . Het is in deze verwarring dat  ik de Nederlandse taalunie heb gebeld , en jawel , deels heb ik gelijk hoor want beide varianten zijn goed .  Vanaf nu houden we bij “een riem onder het hart”

Maar dat terzijde want  hier volgt mijn nieuwjaarsbrief …

 

2020 ,Annus horribilis, het vreselijke jaar  , oef we zijn er van af ! Welkom in 2021

2021 ,Annus mirabilis ,  het wonderlijke jaar , het jaar van de terugkeer van alles …

Weg met de mondmaskers , weg met de ontsmettingsalcohol, gedaan met afstand houden , Iedereen knuffelcontact , alleen hoeven we het woord knuffelcontact niet meer te gebruiken want in 2021 bestaat dit niet meer , net als knaldrang, huidhonger, sportbubbel, hoestschaamte , covidioot, de Planckaerts op zondag en zwangere Guy op Stubru .

Het is 2021 en alles is weer normaal We leven weer en dit is verrukkelijk!

We likken weer heftig en lustig aan deurklinken en colruytkarretjes , handen wassen hoeft niet meer, We zeggen vaarwel aan die overdreven lichaamshygiëne. De vierde dag op rij het zelfde onderbroekje aandoen, mag weer ! Die kleine covid-monstertjes waarvan we intussen weten dat ze graag warme vochtige plekjes opzoeken , moeten nu plaats ruimen voor speelse jeukende maar ongevaarlijke diertjes .

Niemand is nog boos of bang . Wij zijn ook niet meer kwaad op Erika Vlieghe, Marc Van Ranst, Frank Vandenbroucke, Eric en de p29-programmeerfout op de U-200 en U250 toestellen. Allemaal weg-gevaccineerd en gereïncarneerd tot de inhoud een anti-covid-spuitje op min 70 graden.

2021, zet dit maar op je agenda !

We vieren weer kerstmis met onze familie, en Pasen en pinsteren en zelfs maria-ten-hemel-opneming laten we niet aan ons voorbijgaan. Miranda en Thomas hebben een verrassing van formaat . Op 22 maart kondigen ze de geboorte van een drieling aan : één jongen en twee meisjes  . Alle drie heten ze “Marcel” , maat het gebeurt soms dat we de 2 meisjes aanspreken met “Marcella”. Iedereen is gelukkig , want ik word opa en ’s avonds met oma gaan slapen , zal ook nog wel meevallen…  , denk ik.  Eén doopfeest is echt  te weinig en spreiden dit over 3 feest-zaterdagen op rij. Geen gelegenheid zal aan ons voorbijgaan zonder knus en dronken huiswaarts te gaan .

Martine Tanghe presenteert als vanouds het zeven-uur journaal en dat gaat nooit nog over corona want het is 2021. Nee, 30 november was dus niet haar laatste officiele werkdag . In haar carrière van 42 jaar moest Martine nu en dan werken op zon en feestdagen en het verbaast me dus niet dat ze in december heel wat recup en vakantiedagen heeft opgenomen . Ken je nog haar laatste woorden ? “hou het veilig, hou vol, het komt allemaal weer goed “. Martine is terug en heeft haar woord gehouden: De poolkappen bevriezen weer , het amazonewoud komt terug , seksisme en racisme bestaan niet meer . Kristof Calvo wordt aangesteld als cabinetchef van Theo Francken , Pink Floyd is herboren met hun CD-release “ The revival in 2021 “  , Donald Trump – president af – wordt de verantwoordelijke voor de on-line verkoop van de kersverse lego-afdeling “Het capitool”   En tenslotte belooft onze Vlaamse regering voor elke Vlaming – iedereen gelijk voor de wet- vanaf 2021 GRATIS elektriciteit , meer nog, voor wie zijn vuile onderbroekjes wast tijdens het stralende, zonnige weer, krijgt dergelijke innoverende Vlaming  een serieuze aanmoedigingspremie bovenop!

In 2021 zijn er in Frigro geen retours meer . Immers , administratie en magazijn zorgen ervoor dat alle klanten correct en op tijd worden aangeleverd.  Nick loopt eenzaam en doelloos rond op zoek naar zijn eerste retour in 2021 ,maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele complementen en dankbetuigingen die hij van vele klanten krijgt.

Vanaf de eerste dagen van de prille lente ga ik op vrijdagmorgen terug tennissen met mijn schoonbroer . Ik heb mijn forehand grondig bijgewerkt en het tennisniveau is nu adembenemend .De ballen worden met wiskundige precisie heen en weer geslagen. Het zijn lange balwisselingen maar dit verveelt verre van . Dit is ook de voorzitter van de tennisclub niet ontgaan en vraagt  mijn schoonbroer  en ikzelf een demonstratiewedstrijd voor de anderen leden van de club te spelen. Sander en Thomas – nu ook aangesloten bij de club – delen heel kwistig handtekeningen aan de zijlijn uit . Wat zijn ze trots op hun papa!

Ik krijg telefoon van Evy Gruyaert omdat ze gevoelens voor mij heeft en het met mij wil aanmaken . Zo’n kans kan ik niet laten liggen en zeg dat de gevoelens wederzijds zijn . Ook mijn vrouw Katleen heeft daar begrip naar en zijn samen op zoek naar een constructieve oplossing want de kinderen mogen daarvan niet de dupe van worden .

Niemand is nog de dupe in 2021 . Niks “kort door de bocht “ want in 2021 zijn er geen bochten meer. Alles gaat rechtdoor, zonder plan en zonder kaart en we zoeken nooit meer de weg , laat de weg onszelf maar vinden ! Er is dus geen weg …of misschien toch : “geluk is de weg

Ik ben er zeker van :  “2021 wordt het jaar van de revival , de terugkeer van alles “

Het gaat ons allen goed !

Veel liefs ,  

Benedict en Katleen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, komende evenementen, opleidingen en aanbiedingen.

Hou me op de hoogte!