Hoe monteer ik een warmtepomp?
Hoe monteer ik een warmtepomp?

Hoe installeer ik een warmtepomp?

OpmerkingenU kunt zich inschrijven op de reservelijst, een datum wordt gepland vanaf 6 inschrijvingen.

Opleiding: Hoe installeer ik een warmtepomp?

 • Duur: 8 uren (start om 9u00, einde om 17u00) – incl. broodjeslunch
 • Locatie: Frigro Training Center – Drieslaan 10, Moorsele
 • Deelnemers: minimum 6, maximum 8 personen
 • Prijs: 350,00 EUR / deelnemer

Al onze opleidingen worden erkend door de KMO-portefeuilleVolta en Constructiv. Gelieve hen voor meer informatie over aanvraag en mogelijke subsidies te contacteren.

Schrijf u nu in

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor installateurs, chauffagisten, koeltechnici, … van gecertificeerde bedrijven die hun kennis inzake het monteren van een warmtepomp willen opkrikken. In principe is er geen voorkennis vereist, in deze opleiding komen alle belangrijke aspecten aan bod.

Doelstelling

Na deze opleiding weten de deelnemers op welke manier ze een split-warmtepomp (lucht-lucht) kunnen installeren. Er komt meer en meer vraag van particulieren voor lucht-lucht warmtepompen en het doel van deze opleiding is om installateurs kennis en vertrouwen te geven bij de installatie ervan.

 • U weet perfect de werking van de toestellen in te schatten.
 • Kennis van het beschikbare gamma en wanneer welk toestel in te zetten.
 • Capaciteitsberekening en selectie via de Frigro online tools.
 • Uitleg van de diverse gereedschappen en hoe deze te gebruiken.
 • Diverse tips voor het uitvoeren van een vlotte montage.

Methode

De opleiding start met een korte theorie over het aanbod lucht-lucht warmtepompen en de werking ervan. Daarna, in het praktijkgedeelte, wordt er stapsgewijs een werkende installatie opgebouwd. Nadien kunnen de deelnemers zelf aan de slag op diverse werkende test-opstellingen.

Voor het praktijkgedeelte zijn alle nodige materialen aanwezig, maar indien u over een multimeter en een luchtdebietmeter beschikt, kunt u deze meenemen.

Lesgever

Deze opleiding wordt gegeven door Yves Gevaert, onze specialist warmtepompen binnen Frigro. Dagelijks biedt hij klanten telefonische assistentie en op regelmatige tijdstippen treedt hij naar voor als lesgever. Hij beschikt over een ruime ervaring op gebied van installatie en selectie. Dankzij zijn jarenlange ervaring en passie voor het vak, heeft de wereld van warmtepompen slechts weinig geheimen voor hem. Met veel plezier brengt hij zijn kennis over naar klanten die met vragen zitten.

Mogelijke subsidies

Frigro Services is een erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille en onze opleidingen zijn eveneens erkend door Volta en Constructiv. Hierdoor kunt u mogelijk subsidies ontvangen voor het volgen van deze opleidingen.

 • KMO-portefeuille: DV.O229251
  Thema’s: Duurzaamheid – Energie-efficiëntie – Water- en luchtzuivering – Vermindering uitstoot broeikasgassen – Innovatie – Onderzoek en ontwikkeling – Technologieverkenning.
 • Volta
 • Constructiv

Het ontvangen van de subsidies is onderhevig aan een aantal voorwaarden, meer informatie kunt u op hun website terugvinden.

Voorwaarden

 • Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de opleiding, na die datum wordt het volledige bedrag aangerekend – eventuele gemaakte reserveringskosten worden steeds aangerekend. Contacteer Frigro Services op: +32(0)56 41 84 75.
 • Twijfelt u of u voldoet aan de voorwaarden om te mogen deelnemen aan deze opleiding? Contacteer dan Frigro Services op: +32(0)56 41 84 75.
Contact

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, komende evenementen, opleidingen en aanbiedingen.

Hou me op de hoogte!