Indirecte Koeling
indirecte-koeling

Indirecte koeling

OpmerkingenU kunt zich inschrijven op de reservelijst, een datum wordt gepland vanaf 6 inschrijvingen.

Details

 • Duur: 4 uren (start om 13u00, einde om 17u00)
 • Locatie: Frigro Training Center – Drieslaan 10, Moorsele
 • Deelnemers: minimum 6, maximum 8 personen
 • Prijs: 125,00 EUR / deelnemer

Al onze opleidingen worden erkend door de KMO-portefeuilleVolta en Constructiv. Gelieve hen voor meer informatie over aanvraag en mogelijke subsidies te contacteren.

Download de opleidingsfiche.

Schrijf u in

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor koeltechnici, zaakvoerders en projectleiders van koeltechnisch gecertificeerde bedrijven. Voor hen die op zoek zijn naar kennisverwerving omtrent hoe een koeleffect (en verwarming) over te dragen naar een secundair systeem met vloeibare koude- of warmtedrager. Een voorkennis van koeltechniek is een vereiste.

Doelstelling

Doel van de opleiding is de deelnemers aan te leren wanneer indirecte koeling inzetbaar is en welke parameters resulteren in een goed werkend installatie. Dit impliceert het verwerven van kennis omtrent:

 • Wat is indirecte koeling?
 • Voor- en nadelen van indirecte koeling.
 • Soorten koudedragers + veiligheidsvoorschriften.
 • Relatie tussen gewenste kamertemperaturen, koudedragerregimes en energie-efficiëntie.
 • Toelichting ontwerpparameters en regelmethoden + selectie van de koeltechnische en hydraulische hoofdcomponenten.
 • Bespreking hydraulische kring (soorten leidingen, buffervaten, pompen en appendages).

Methode

Het betreft een theoretische opleiding, met ruimte voor vraagstelling. Elke cursist krijgt een cursus handboek waarin de gestructureerde uitleg wordt opgenomen. Verkregen uitleg + verworven kennis wordt voortdurend gekoppeld aan enkele praktijkmomenten op een testinstallatie, waarop metingen uitgevoerd worden.

Lesgever

Deze opleiding wordt gegeven door Stefaan Verfaille. Hij kan terugblikken op jarenlange ervaring in het domein van koeltechniek, warmtewisselaars, koudedragers en opstartervaring in de field.

Mogelijke subsidies

Frigro Services is een erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille en onze opleidingen zijn eveneens erkend door Volta en Constructiv. Hierdoor kunt u mogelijk subsidies ontvangen voor het volgen van deze opleidingen.

Het ontvangen van de subsidies is onderhevig aan een aantal voorwaarden, meer informatie kunt u op hun website terugvinden.

Voorwaarden

 • Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de opleiding, na die datum wordt het volledige bedrag aangerekend – eventuele gemaakte reserveringskosten worden steeds aangerekend. Contacteer Frigro Services op: +32(0)56 41 84 75.
 • Twijfelt u of u voldoet aan de voorwaarden om te mogen deelnemen aan deze opleiding? Contacteer dan Frigro Services op: +32(0)56 41 84 75.
Contact

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, komende evenementen, opleidingen en aanbiedingen.

Hou me op de hoogte!