Emerson Korboo Exterior
Emerson Korboo Exterior

Project Korboo

Een realisatie van Bossuyt winkelinrichting in samenwerking met Frigro

Emerson Korboo Exterior
Emerson Korboo Exterior

Korboo Cheese Masters

Met The New Cool combineert Emerson de scroll technologie perfect met de voordelen van het gebruik van CO₂ als koelmiddel. Deze CO₂-scroll technologie stelt de koelindustrie in staat om zich met succes aan te passen aan de uitdagingen op het gebied van regelgeving en klimaatnormen, en tegelijkertijd te voldoen aan de steeds toenemende ruimte- en geluidsbeperkingen in stedelijke omgevingen.

Voor de inrichting van de nieuwe winkel van Korboo Cheese Masters speelt de compactheid van het systeem een grote rol vanwege de beperkte beschikbare ruimte op locatie. In nauw overleg ontwikkelden Frigro en Bossuyt een oplossing die precies aan de vereisten voldeed.

Frigro en Bossuyt identificeerden de behoefte aan een totale koelcapaciteit van 12 kW om aan de koelvraag van de nieuwe Korboo-winkel te voldoen. Ze kozen de Copeland CO₂-scrollunit OME-16 (medium temperatuur) als de beste optie om de 6 verdampers in de winkel te voeden: 4 vitrines met een gezamenlijke zijlengte van 8 meter en 2 koelkasten.

Vanwege de architectuur van de winkel besloot Bossuyt om gebruik te maken van het modulaire ontwerp van het systeem en de mogelijkheid tot een split opstelling. De condensing unit werd in de kelder van het gebouw geïnstalleerd, terwijl de gaskoeler apart op het dak werd geplaatst. De lage geluidsemissie van de gaskoeler maakt een dergelijke buitenopstelling zonder problemen mogelijk, zelfs in geluidsgevoelige omgevingen in stedelijke gebieden. “Dankzij de EC-ventilatoren werkt de koeler zeer stil”.

Naast de Copeland CO2 scroll koelunit werden nog meer essentiële componenten van de koelinstallatie door Frigro aangeleverds. Zo vind je in de koelcellen Roller verdampers en elektronische regelapparatuur van Dixell. Met het registratie- en alarmbeheersysteem Dixell XWEB behouden de partijen controle over de installatie waardoor steeds over de correcte parameters wordt gewaakt en eventuele onregelmatigheden worden opgemerkt nog voor ze tot schade of storing kunnen leiden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, komende evenementen, opleidingen en aanbiedingen.

Hou me op de hoogte!